Welkom op de blog Multimedia en Geïntegreerde Communicatie van Hans Van Bever! Teken a.u.b. mijn gastenboek en laat je mening achter bij de verschenen artikels via de rubriek "comments".

Multimedia en Geïntegreerde Communicatie

2006-12-14

80% jeugd doet aan multitasking

Uit een Amerikaans onderzoek van de "Kaiser Family Foundation" blijkt dat televisie nog steeds medium nummer één is onder de jongeren. Het rapport zegt in de conclusies:

De televisie blijft dominant in het leven van jonge mensen. Ondanks heel wat hype over hoe de nieuwe technologieën het gezicht van media voor jonge mensen veranderen, blijft de televisie centraal.


Het rapport waarschuwt dat we de rol van televisie niet moeten onderschatten. Het blijkt dat televisie minder vaak onderdeel is van een multitasksessie dan gedacht. Bij slechts 17% van de totale mediatijd speelt televisie een rol bij multitasking. Zowel bij instant messaging als bij websites bekijken is dat 74%.

Verder blijkt dat meisjes meer aan multitasking doen dan jongens en dat zware mediamultitaskers bijna twee keer zoveel media gebruiken als lichte multitaskers. Veel jongeren gebruiken media terwijl ze hun huiswerk doen, met name als ze daar de computer voor nodig hebben (65% van de tijd).


(BRON: www.mediaonderzoek.nl)


Multimedia en Geïntegreerde Communicatie door Hans Van Bever: www.mulmedcom.blogspot.com